پذیرش هر آنچه هست. بدون قضاوت خوب یا بد
“هیچ چیز خوب یا بدی وجود ندارد، اما فکر کردن باعث چیز ها را خوب یا بد میکند.”
ویلیام شکسپیر، “هملت”
طبق تجربه من یکی از بزرگترین دلایل ناراحتی، مشکل ما برای پذیرش چیزهاست دقیقا همانگونه که هستند.
بدون قضاوت، بدون آرزوی چیز دیگری.
وقتی چیزی را میبینیم که دوست نداریم، آرزو میکنیم ای کاش میتوانست متفاوت باشد — برای چیزی بهتر فریاد میزنیم. این ممکن است طبیعت انسان باشد، یا شاید چیزی باشد که در فرهنگ ما ریشه دوانده است.
ریشه ناراحتی لزوماً این نیست که ما بخواهیم همه چیز متفاوت باشد، اما این است که تصمیم گرفتیم از همان اوا آنچه که در اختیار داریم را دوست نداشته باشیم. ما آن را بد قضاوت کرده ایم، به جای اینکه بگوییم: “این بد یا خوب نیست، فقط چیزی است که هست.”
یک مثال: در یکی از مقالات ، “روشی زیبا برای یافتن آرامش ذهن” – “A Beautiful Method to Find Peace of Mind” تعداد زیادی از مخاطب ها فکر میکردند که دیدگاه من منفی، بدبینانه یا سرنوشتگرایانه است… چون گفتم باید از مردم انتظار داشته باشید که به هم بریزند، انتظار داشته باشید که اتفاق ها بر طیق برنامه های شما پیش نرود، و باید آن را بپذیرید.
آنها گفتند، خیلی منفی است که انتظار داشته باشیم همه چیز اشتباه شود. با این حال: فقط زمانی منفی است که آن را منفی ببینید. اگر آن را بد قضاوت کنید، منفی میشود.
در عوض، میتوانید آن را بهعنوان روشی که جهان کار میکند بپذیرید – همانطور که همه چیز واقعاً هست. و سعی کنید دلیل آن را بفهمید و آن را در آغوش بگیرید. همانطور که هست.
این را میتوان در مورد هر کاری که انجام میدهید اعمال کرد: خواه این باشد که دیگران چگونه در محل کار رفتار میکنند، سیاست چگونه کار میکند و رسانههای خبری چقدر میتوانند افسرده کننده باشند. این چیزها را همانطور که هستند بپذیرید و سعی کنید بفهمید چرا اینطور هستند.
این شما را از اندوه زیادی نجات می دهد، زیرا دیگر نمی گویید “اوه، ای کاش اوضاع بد نمی شد!”
آیا این پذیرش بدان معناست که شما هرگز نمی توانید چیزها را تغییر دهید؟ اصلا. اما چیز ها را تغییر دهید نه به این دلیل که نمی توانید آن ها را همانطور که هستند بپذیرید، بلکه به این دلیل که از روند تغییر، یادگیری و رشد لذت می برید.
آیا ما می توانیم این دنیا را به مکانی بهتر تبدیل کنیم؟ باز هم، این جمله با این فرض است که دنیا در حال حاضر مکان بدی است. اما در عوض، می توانید بگویید که دنیا همان چیزی است که هست — و این نه خوب است و نه بد. می توانید بگویید به تلاش برای کمک به دیگران، رشد به عنوان یک فرد، ایجاد تغییر در این دنیا ادامه خواهید داد — نه به این دلیل که الان خیلی آدم بدی هستید یا دنیا بد است، بلکه به این دلیل که این راهی است که انتخاب می کنید، زیرا از آن مسیر لذت می برید.
کتاب انگیزه خود را پیدا کنید
زندگی تنها یک بار رخ میده و اگر بهترین تلاشمون رو ارائه بدیم میتونیم زندگی زیبایی رو تجربه کنیم.
پس برای اینکه زندگی زیبایی داشته باشیم و بتونیم در مسیر ارزشمندی حرکت کنیم نیاز داریم علاقه و آرزوی پنهانمون رو بشناسیم.
در کتاب انگیزه خود را پیدا کنید، بیست و پنج سوال بهت معرفی میشه، جواب دادن به این سوال ها حسابی ذهنت رو درگیر میکنه و کمک میکنه درونت رو بهتر بشناسی. کمک میکنه افکارت رو روی کاغذ بیاری. بعد به نوشته ای خودت نگاه کنی و با توجه به خواسته های درونیت درمورد زندگی تصمیم بگیری. درواقع میخوایم با بررسی کردن افکار، باور ها و ارزش هایی که داری یه مسیر مناسب مخصوص به خودت رو پیدا کنیم. چون با جواب دادن به سوالات کتاب انگیزه خود را پیدا کنید، سفری جذاب به عمق وجودت خواهی داشت. کشف میکنی که چطور باور های محدود کننده سال ها جلوی حرکتت رو گرفتن، و آموزش میبینی که چطور قدم به قدم پیش بری تا یک زندگی رویایی ب%
زمانی که خودت را در حال قضاوت کردن، و آرزو برای متفاوت بودن میبینید – و همه ما این کار را انجام میدهیم – رویکرد متفاوتی را امتحان کنید: بپذیرید و درک کنید. ممکن است به نتایج جالبی منجر شود.
“به چیزهایی که داری راضی باش؛ از این که همه چیز هست خوشحال باش. وقتی فهمیدی چیزی کم نیست، تمام دنیا متعلق به توست.”
لائوتسه
نوشته: Leo Babauta مترجم: صالح انصاری منبع: zenhabits.net