دوازده نکته برای تصمیم گیری بهتر
برای بیشتر کار هایی که ما در زندگی انجام میدیم به خصوص در زمینه ی شغلی و در محل های حرفه ای، لازمه تصمیم های درست و به موقع بگیریم. شما باید مهارت تصمیم گیری خودتون رو بر اساس تجربیات گذشته و دانش های جدیدی که کسب میکنید گسترش بدید. اما نکاتی وجود دارن که کمک میکنه از همین امروز تصمیم گیری های بهتر و حرفه ای تری داشته باشید..
در اینجا ما یازده نکته مهم و یک توصیه ی دوستانه رو با هم مطالعه میکنیم.
برای مطالعه ی این متن و تصمیم گیری بهتر و هوشمندانه دلایل زیادی وجود داره، به طور مثال، شما با تصمیم گیری های بهتر و هوشمند میتونید از بقیه همکارانتون یک سر و گردن بالاتر قرار بگیرید همچنین تصمیم گیری درست و پایبند بودن به اون تصمیمات یکی از پر ارزش ترین ویژگی های یک انسانه موفق هست و تضمین میکنه در آینده زندگی سالم تر، شاد تر و ثروتمند تری داشته باشی. تصمیم گیری درست و هوشمند به اعتماد به نفس شما کمک میکنه و شما رو به عنوان یک فرد حرفه ای نشون میده.
هر تصمیم گیری باید بر اساس تفکر و بررسی مزایا و معایب باشه. باید بتونی تمام گزینه های در دسترس رو بسنجی و عواقب هر کدوم رو در نظر بگیری. اما بیش از حد فکر کردن بهت اجازه نمیده تصمیم نهایی رو بگیری. این خیلی مهمه که تو در تصمیم گیری بتونی به یه نتیجه برسی و مجبور نباشی زمان زیادی برای بالا و پایین کردن و بررسی کردن ریز جزئیات هر گزینه تلف کنی. بیش از حد فکر کردن میتونه باعث بشه تو تصمیمات غیر معمولی بگیری و میتونه باعث بشه تو در زمان تصمیم گیری که یکی از پر اهمیت ترین مواقع است تحت استرس شدیدی باشی.
1. سعی کن بیش از حد به مساله فکر نکنی
هرچقدر بیشتر فکر کنی، بیشتر احتمال داره که در تصمیم گیری خودت شک وارد کنی. این شک ممکنه تبدیل به یک الگوی تکرار شونده تبدیل بشه و تصمیم های آینده ات رو هم تحت تاثیر قرار بده. اگر برای تصمیم گیری در مورد موضوعی به مشکل برخوردی، یک قدم به عقب برو و از مساله فاصله بگیر و زمانی که به آرامش و شفافیت ذهنی رسیدی برگرد سراغ تصمیم گیری.
2. خودت رو از موقعیت حذف کن
اگر میخوی تصمیم گیری های بهتری داشته باشی، ممکنه برای تو مفید باشه که از بیرون به مساله نگاه کنی. وقتی این کار رو انجام میدی، به احتمال زیاد گزینه های بیشتری پیدا میکنی. بعضی وقت ها موقع تصمیم گیری کاملا احساسی میشیم، پس اگر بتونی برای یه مدت کوتاه خودت رو از موقعیت جدا کنی. میتونه بهت کمک کنه دوباره تمرکز کنی و به حقایقی که در مقابلت هستن نگاهی بیاندازی.
3. از اشتباهاتت خجالت نکش
یکی از راه های تصمیم گیری بهتر اینه که با اشتباهاتت روبرو بشی و از اون ها درس بگیری. اشتباه کردن الزاما یه اتفاق منفی نیست، چون اشتباهاتت میتونن بهت اعتماد به نفس بدن که در آینده بر اساس تجربیاتت تصمیم گیری کنی.
4. گزینه ی مخالف تصمیمی که گرفتی رو بررسی کن
قبل از اینکه با گزینه ای که احساس میکنی تصمیم نهایی تو هست پیش بری، مطمئن شو که گزینه ی کاملا مخالف رو بررسی کنی. مهمه که از تصمیمت مطمئن باشی. پس با بررسی بقیه گزینه ها، میتونی اعتماد به نفس پیدا کنی که داری تصمیم درستی میگیری یا ممکنه راه جدیدی که قبلا از اون خبر نداشتی رو پیدا کنی. وقتی خودت رو به چالش میکشی، در واقع داری باور هایی که از گذشته دور با خودت همراه داشتی رو زیر سوال میبری، باور هایی که ممکنه در گذشته تصمیم گیری های تو رو تحت تاثیر خودشون قرار داده باشند و مسیر درست رو برای تو مه آلود کرده باشن. بررسی کردن انتخاب های مختلف بهت کمک میکنه تصمیم همه جانبه ی بهتری بگیری وعضله ی تصمیم گیریت رو تقویت کنی.
5. برای تصمیم گیری بهتر از دیگران نظر بپرس
نظر پرسیدن از بقیه نیازمند برقرار کردن یک تعادل ظریفه. مخصوصا در زمان تصمیم گیری، باید بیشتر مراقب نظراتی که دریافت میکنی باشی. بعضی از نظرات میتونن خیلی ارزشمند باشن، مخصوصا اگر این نظر ها رو از افرادی که قبلا در جایگاه تو بودن دریافت کنی که میتونن در مورد نتیجه ی تصمیم گیریشون بهت بازخورد بدن، همچنین نظر افرادی که بخاطر دانش و تجربه ای در اون زمینه ی به خصوص میتونه قابل اعتماد و ارزشمند باشه. و خیلی خوبه نظر افرادی رو که مستقیما از تصمیم گیری تو متاثر میشن رو بپرسی، چون اون ها میتونن به راحتی دیدگاه های ارزشمند شخصی خودشون رو در اختیارت بذارن.
هرچند، نظر پرسی بیش از حد، میتونه تصمیم گیری رو برای تو سخت تر کنه، چون فاکتور های زیادی در اختیارت قرار میده که بررسی همه شون برای تو زمان گیر و انرژی بر هست.
6. خودت رو نصیحت کن
برای تصمیم گیری بهتر، تصور کن داری به یک دوست پیشنهاد میدی که چه راه هایی بهتره و چطور باید پیشروی بکنه. تصمیم گیری با این روش بسیار راحت تر اتفاق میافته، تازه ممکنه ببینی که در این روش خیلی مهربانانه تر با خودت رفتار میکنی. و نقش خودت رو در تصمیم گیری بهتر درک میکنی.
7. برای تصمیم گیری بهتر احساساتت رو مدیریت کن
احساسات باید در تصمیم گیری نقشی ایفا کنند، اما اگر میخواهی تصمیم های بهتری بگیری باید مطمئن بشی که با هوش احساسی عمل میکنی. دقیقا مثل نظر پرسیدن که باید تعادل رو برقرار کنی، برای مدیریت احساساتت هم باید تعادل برقرار کنی. احساسات غلیظ میتونن بر روی قضاوتت تاثیر منفی و جبران ناپذیری بذارن و باعث بشن مسیر هایی رو انتخاب کنی که اگر منطقی بررسی میکردی هرگز اون تصمیمات رو نمیگرفتی.
این موضوع هم برای احساسات منفی و هم احساسات مثبت صادقه. برای مثال، اگر خیلی زیاد برای موضوعی هیجان زده باشی، نباید بر اساس هیجاناتت تصمیم قطعی بگیری بلکه باید توجه کنی موضوعی که تو را هیجان زده کرده، زمانی که شروع به اقدام کردی و هیجان ها فروکشیدند به چه شکل است.
8. عواقب کوتاه مدت و بلند مدت رو در سبک و سنگین کن
تقریبا هر تصمیمی عواقب کوتاه مدت و عواقب بلند مدت خودش رو داره. مهمه که به هر دو جنبه ی یک تصمیم نگاهی بیاندازیم. چیزی که ممکنه در کوتاه مدت عالی به نظر برسه ممکنه از یه دید بلند مدت اونقدرا هم جذاب نباشه، همینطور برعکس.
همچنین مطمئن شو انتخاب هایی که ممکنه در کوتاه مدت کمی زحمت ایجاد کنند، اما در بلند مدت مزایای بسیار عالی دارند رو بررسی کنی. معمولا همچین انتخاب هایی ارزش تلاش کردن و زمان گذاشتن رو دارند. برای مثال اگر یه مدیر تصمیم بگیره که میخواد دفترش رو بازسازی کنه ممکنه در کوتاه مدت تصمیم عالی به نظر نرسه چون کارمند های تیم رو مجبور میکنه جای دیگری کار کنند، یا حتی در محل تعمیرات به فعالیت هاشون ادامه بدن، اما زمانی که همه چیز تکمیل بشه یعنی در جنبه ی بلند مدت این گزینه، همگی خوشحال خواهند بود چرا که دفتری دارند که باعث میشه کار گروهی راحت تر شکل بگیره و نتایج فوق العاده بزرگی بدست بیاورند.
9. این احتمال که ممکنه تصمیم ضعیفی بگیری رو بپذیر
یه تصمیم گیرنده قوی باید ریسک پذیر باشه و بدونه که قرار نیست تمام تصمیمات صد درصد درست و بهترین باشن. این احتمال که ممکنه اشتباه کنی رو بپذیر چون پذیرش این موضوع بهت اعتماد به نفس میده قوی تر تصمیم بگیری. یکی از مزیت های دونستن این موضوع که ممکنه در تصمیم گیری اشتباه کنی اینه که، برای مواقع ضروری برنامه های جایگزین طراحی میکنی.
10. به ارزش های درونیت پایبند باش
وقتی در زمان تصمیم گیری به ارزش های درونتی پایبند هستی، خیلی راحت تره که مسیر رو تشخیص بدی، و تصمیم رو با هم راستا کردن مسیر برای اهداف بلند مدت، مستحکم کنی. درضمن، پایبند ارزش های درونی بودن بهت اعتماد به نفس میده و کمک میکنه حتی زمانی که شرایط به صورت دلخواه پیش نمی روند تصمیم رو بپذیری.
11. از اطلاعات استفاده کن
برای تصمیم های مهم و حیاتی از اطلاعات دست اولی که میتونی با تحقیق و جستجو پیدا کنی استفاده کن. اطلاعات و آمار میتونن بهت این امکان رو بدن که بر اساس گذشته تصمیم های بهتری بگیری. اطلاعات بهت کمک میکنه درک کنی که فرآیند مورد بررسی تو در گذشته چه پیش آمد هایی داشته و میتونه بهت کمک کنه بینش عملی خوبی داشته باشی و بتونی به نفع خودت استفاده کنی.
توصیه دوستانه
چرخه خواب و مقدار آبی که در هر روز استفاده میکنی، میتونن بر روی شفافیت و تمرکز ذهنی تو تاثیر بذارن و باعث تغییراتی در توانایی تو برای تصمیم گیری بهتر بشن. سعی کن هر شب، هفت تا نه ساعت خواب با کیفیت داشته باشی. برای اینکه به این خواب با کیفیت برسی، قبل از اینکه به تخت خواب بری استفاده از وسایل الکترونیکی رو کنار بذار. در زمان روز، حدود هشت لیوان آب بنوش. اگر در اکثر مواقع بطری آب در نزدیکی تو باشه، باعث میشه به یاد بیاری و راحت تر این مقدار آب رو استفاده کنی. اگر خوردن این حجم از آب برای تو دشواره، میتونی قطعات میوه توی آب بندازی که این فرآیند رو برای تو لذت بخش تر میکنه.
خلاصه
امیدوارم این مینی مقاله بهت کمک کنه تصمیم های بهتری در مسیر زندگیت بگیری و کمک کنه سلامت و سریع تر به مقصدی که دوست داری برسی. خوشحال میشم در قسمت نظر ها برام بنویسی که بیشتر نسبت به چه موضوعاتی علاقه.
در صلح و آرامش باشید.